Home 5 ADM-begeleiding

ADM-begeleiding

ADM-begeleiding

Je hoopt als werkgever een ADM-interventie te voorkomen en als het toch nodig is, bieden we ADM-begeleiding aan. We maken ons sterk om in elke organisatie preventief een passend ADM-beleid te ontwikkelen en te implementeren. Daarbij geven we ADM-trainingen en ADM-voorlichting aan werknemers om bewustwording te creëren bij ADM-vraagstukken. Toch komt het regelmatig voor dat de eerste aanleiding van contact met ons is, dat er vermoeden is van ADM-misbruik en dat organisaties niet weten wat te doen. ADM-support biedt dan uitkomst.

Betrouwbare partner
We werken nauw samen met erkende ARBO-diensten en GGZ-hulpverleningsinstanties en ontvangen doorverwijzingen wanneer mogelijk ADM-misbruik aanwezig is. ADM-begeleiding betekent dat we snel schakelen. We organiseren na een intakegesprek wat de situatie vraagt. We zijn de ADM-partner van A tot Z, in zowel beleidsontwikkeling, voorlichting en training als de ADM-begeleiding tijdens de lopende en toekomstige trajecten binnen de organisatie.

ADM-begeleiding
Zowel voor, tijdens als na onze ADM-trajecten geven we werknemers support en handvatten die ze meteen kunnen toepassen. Of dat nu ADM-coaching is bij gesprekken die leidinggevenden gaan voeren of handige checklists bij het signaleren van ADM-symptomen. Onze kennis en ervaring zetten we in voor de best mogelijke ADM-begeleiding. Afhankelijk van de situatie voeren we een interventie uit of bieden we een coachingstraject aan. We kunnen zowel de HR medewerker of leidinggevende ondersteunen in het voeren van gesprekken als de medewerker die hulp nodig heeft, begeleiden. We hebben toegang tot de juiste support bij ARBO-diensten en GGZ-hulpverleningsinstanties en kunnen elke stap begeleiden in het ADM-proces.

Ervaringen van onze ADM-begeleiding
We begeleiden bij en adviseren over ADM-vraagstukken in allerlei organisaties en branches. ADM-misbruik komt overal voor. Indien een up-to-date ADM-beleid nog niet aanwezig is, kunnen we helpen bij de ontwikkeling ervan. Daarbij geven we ADM-trainingen voor leidinggevenden en ADM-voorlichting aan werknemers. We laten graag opdrachtgevers aan het woord. We delen hun ervaringen met ADM-support op onze pagina Opdrachtgevers.

Liever meteen contact? Dat kan, vraag nu een gratis adviesgesprek aan via contactformulier, bel 06-16388133 of stuur een bericht naar info@adm-support.nl.

 

Ongeveer 1,5 jaar geleden kregen we te maken met een medewerker die een alcholprobleem had. We hadden dit binnen onze organisatie nog niet eerder meegemaakt. Dus we gingen naar de bedrijfsarts en vroegen: wat kunnen we doen? Die raadde ons ADM-support aan. We hadden een intakegesprek, het klikte goed. Edo is fijn om mee te werken, is erg betrokken en zoekt de verbinding, maar schuwt de confrontatie niet. 

De medewerker startte met coaching van Edo. In eerste instantie vond de medewerker dat heel heftig, want Edo’s aanpak is: begaan zijn met de medewerker en ook directe vragen stellen, eerlijk zijn en de medewerker met zijn verslaving confronteren. Na driekwart jaar coaching gaf de medewerker zelf aan om te willen stoppen. Het gaat goed met deze persoon.

Bram W.

P&O adviseur

Neem contact met ons op

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?