Over ons
Onze missie
Creëer veiligheid op de werkvloer met ADM-beleid
Je gunt jouw werknemers een veilige werkomgeving zonder alcohol, drugs en medicijnen. Een ADM-beleid werkt preventief en draagt bij aan veiligheid op de werkvloer. In geval van vermoedens van gebruik biedt een passend ADM-beleid houvast en maakt dat verantwoordelijken weten welke stappen ze kunnen nemen. Als goed werkgever wil je werknemers hulp bieden, want verslaving is een ziekte.
“Veiligheid op de werkvloer is belangrijk. ADM-beleid maakt hiervan deel uit. Vanwege het ervaringsverleden van ADM-support is het verhaal dat ADM vertelt erg overtuigend. Hierdoor weten ze van de hoed en de rand en daarbij hebben ze de analyse van verzuim als gevolg van ADM-gebruik cijfermatig goed onderbouwd. Hierdoor wordt de businesscase voor een goed ADM-beleid direct helder” – Teun Plegt, Directeur IJssel Groep
ADM-support helpt bedrijven met:
- Ontwikkeling van passend ADM-beleid
- Implementatie van ADM-beleid in de gehele organisatie
- Training geven over ADM, signalering en met praktische handvatten voor leidinggevenden
- Voorlichting geven aan alle werknemers.
- Coaching & support aan werknemers met doseringsproblematiek
- Periodiek onderhoud van ADM-beleid, zodat ADM-beleid altijd voldoet aan wet- en regelgeving.
Veiligheid, vitaliteit en verantwoordelijkheid van zowel werknemers als werkgevers staan hierbij centraal.
ADM-support bestaat uit een team van ervaringsdeskundigen. Met name deze praktijkervaring van onze werknemers – en vooral het delen van die ervaring – draagt bij aan een snellere (h)erkenning en signalering van de aanwezige problematiek. Hierdoor maken we ADM-problematiek eerder bespreekbaar én kunnen we preventief hulp bieden. Naast ervaringsdeskundigen maken ook HR-professionals, veiligheidsdeskundigen en juristen deel uit van ons team.
Ook minder bedrijfsongevallen en lager ziekteverzuim in het bedrijf? Bel vrijblijvend 06-16388133 of mail naar: info@adm-support.nl
Oprichter
Edo van den Hoed
Na een commerciële carrière in de media, mode en retail besefte ik dat mijn leven drastisch omgegooid moest worden, wilde ik – letterlijk – overleven. Met behulp van ervaringsdeskundigen, professionals en mijn gezin kon ik een periode van afhankelijkheid van middelen en procesverslaving van 25 jaar overwinnen. Tijdens mijn herstel kwam ik ook tot het besef dat ik mensen in eenzelfde situatie wilde helpen en, misschien belangrijker, dat ik mensen in het ‘voorstadium’ van verslaving wilde behoeden voor wat ik had doorstaan. Hiertoe volgde ik in 2014 de opleiding tot interventionist in Palm Springs (VS). Later dat jaar deed ik de opleiding Recovery Coaching in Londen.
Mijn focus ligt op het voorkomen van afhankelijkheidsproblematiek bij werknemers vanuit de optiek van een werkgever. Juist op de werkvloer is (h)erkenning van gebruik van alcohol, drugs en/of medicijnen van belang voor zowel werknemers als werkgever. Zo werd bij mij het idee voor ADM-support geboren.
Ruim 6 jaar adviseer ik bedrijven bij het ontwikkelen of aanpassen van een ADM-beleid op maat. Daarbij begeleid ik ze bij de implementatie ervan door het geven van voorlichting aan de medewerkers en training aan leidinggevenden. Het eerder herkennen van vermeend gebruik op de werkvloer voorkomt hoge (verzuim)kosten en narigheid voor alle werknemers en draagt bij aan goed werkgeverschap: werknemers een veilige, vitale en verantwoorde werkomgeving bieden.